Wydarzenia

Food Safety Kongress w Berlinie

„Bezpieczny. Zrównoważony. Innowacyjny.” – tak brzmiało hasło tegorocznego Food Safety Kongress w Berlinie.

W trakcie dwudniowej konferencji omawiano najnowsze trendy i wyzwania związane z bezpieczeństwem żywności. Eksperci z całego świata dzielili się swoimi doświadczeniami i najlepszymi praktykami. Tematy poruszane podczas kongresu obejmowały m.in. nowe technologie w kontroli jakości żywności, zarządzanie ryzykiem oraz globalne wyzwania związane z bezpieczeństwem żywności. Uczestnicy mieli także okazję wziąć udział w warsztatach praktycznych i wymienić się opiniami na temat aktualnych trendów w branży spożywczej.

DYNACON wystąpił w roli prelegenta, nasz Dyrektor Pionu Sprzedaży – Dawid Stępień skupił się w swojej wypowiedzi na kluczowych aspektach wymagań Dyrektywy NIS2, której w krajach Unii Europejskiej począwszy od 17 października 2024r. musi sprostać cała branża spożywcza. Kongres był doskonałą okazją do poszerzenia wiedzy i nawiązania kontaktów wśród specjalistów zajmujących się produkcją i bezpieczeństwem żywności.

4-5.06.2024